Assalamualaikum!
HAi sayang sayang Opah..

Serius lama gila tak update.. Ape nak jadi pon tak tahu la.. DAh nak sampai penghujung 2013 kot!!!
Nak masuk bulan 9 dah. Ape nak jadi ni Opah oiii..

Huhu.. hati tu tak terdetik lagi nk menulis kan..Terlalu banyak perkara yang terjadi sampai Opah lupa apa yang terjadi semalam. Apa yang berlaku esok dan apa yang bakal berlaku esok. Ya Allah.. semoga kita diberi kekuatan,Subhanallah.

Rindu ayah.. Serius..  Sebab antara adik beradik lain.. Aku la yang paling rapat dengan ayah.. Along rapat ng mama, boboy pon sama. Kalau ada pape ayah mesti mintak tolong aku. Tapi aku tak leh kena marah sikit ng ayah.. Ayah cakap slow jer aku dah sentap..

Pemergian ayah macam satu perkara yang kitorang tak sangka.. Memang tak jangka ayah pergi macam senang jer.. Xde sakit tenat ke apa. Tapi sebulan sebelum ayah pergi tu. Aku ng mama memang struggle nk bawak ayah berubat.. Time tu ayah memang tenat sangat.. Rindu nak suapkan ayah.. makan ng ayah.. kopek kan isi ikan kat ayah.. beli kan ayah solivite..

Time tu memang aku tengah struggle antara Family, Herbalife dengan pelajaran. Memang mess hidup aku time tu.. Tak tentu arah. Mana nak siapkan final project lagi.. mane nk setelkan hal supervisor lagi.. Mana nk setelkan hal family lagi. Ya Allah. sampai menangis aku ngn mama.

Pastu mama pesan "Xper kakngah, buat jer apa untuk ayah, kau berjaya nanti~!" . Memang menangis aku time tu.. SEdih gila!! TApi macam tak terkilan dengan pemergian ayah nie. Sebab anak2 memang ade kat sisi die.. Aku ada masa hari terakhir ayah pergi. Aku sempat suapkan ayah kuih telinga keling degnan air soya.. sempat gurau2 dengan ayah..

Cuma hari terakhir tu ayah pesan. "Jangan Pergi.. Tunggu la dulu.. Jap lagi pergi lah..". Pastu aku leh lak jawab "Ala..kakngah lapar la ayah. jap lagi kul 5 kakngah datang balik... tunggu tau. berapa jam jer.. "Xsangka pulak hari tu hari terakhir aku dengan ayah..

Ayah. rindu la.. Setiap kali kalau kakngah bawak kereta ke seremban ker ke KL ker.. kalau balik melaka sebelum sampai Pedas Linggi tu kan ade macam bukit tempat orang jogging tu.. TEringat dlu time ayah behenti kencing kat situ.. Tiap kali lalu. mesti ingat ayah

Nak kluar tol ingat ayah.. Nak isi kad touch n Go pon ingat ayah. Kalau tengah jem ingat ayah sebab mase tu kite terperangkap dalam jem sesama n kakngah nk kencing gila2.. Ayah leh buat lawak pulak..

hurm. Ayah.. semoga Roh ayah tenang kat alam sana.. Ampunkan dosa2 kakngah kat ayah.. Hurm.. harapnya kakngah dah jalankan tanggungjawab as seorang anak pada ayah.

Dulu masa kecik2 ayah salu cakap. Kalau ayah dah tua nanty.. Ayah mintak air.. Kakngah nak buatkan tak? MEsti nanti ayah dah tua.. Bila ayah suh kakngah buat air. ko xnak buat kan?
Huhu. TApi ak tak ingat aku jawab apa.. Harapnya sebelum ayah pergi. ayah dah maafkan apa jer salah kakngah pada ayah. Antara adik beradik lain. aku paling degil. aku paling tak nak dengar cakap. Aku paling..semua aku lah yang paling!

Ayah pergi masa lagi sebulan nk birthday aku 6Julai2013.. Tarikh nie aku akan ingat sampai akhir nafasku.. Al fatihah untuk ayah


28OkTober 1961 - 6 Julai 2013


REACTION 
4 Responses
  1. ucupiza Says:

    husna,salam takziah.
    semoga ayah sentiasa dgn org yg beriman..amin..
    Kehilangan ayah ni memang lain rasanya,husna alhamdulillah la dpt jaga ayah,yus sume tu xsempat..sebab mse arwah ayah meninggal yus darjah 2 macam tu,tak fahm apa2 lagi..bila dah besar sekarang baru terasa kehilangan tu..kadang-kadang kalau sedih ke terus je pergi kubur ayah,nak peluk ayah tak dpat,peluk batu nisan ayah je..sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah ye..sabar ok..


  2. Lah Che Mat Says:

    nak nangis aku..sabar ye una
    aku x bole bayangkan kalau aku berada di tempat ko..ko memang kuat.aku doakan semoge ko dipermudahkan segala urusan.mungkin masa sekarang ko susah.kite x bole nak jadi mcm orang lain..dia x tau apa yang kite rase.dan x semua akan paham dengan situasi macam ni.x tau nak cakap huhu
    semoge ko sentiasa kuat dan berjaya..terharu sgt :(


  3. Sobri Yaacob Says:

    alfatihah utuk ayah opah..
    smoga opah trus kuat dah bersemnagat..
    insaallah