Assalamualaikum!!

hai readers. Hari ni opah terajin plak nak update blog kan. Tak tahu la kenapa. Mungkin nature call kot. Hahaha. Dah macam buang air beso la plak.

Untuk tahun 2012 nie. Opah bercadang untuk menggunakan perkataan aku dalam penulisan blog ni untuk mencari kelainan. Tapi tak kesah la kot. Kalau boleh terima. Baca aje lah k.

Projek diploma projek diploma oh projek diploma. Sangat serabut even baru jer buat proposal. Sistem pengurusan klinik nie jadi pilihan opah sebab opah paling tak suka.menunggu kalau ke hospital. Itu kepantangan kot kalau g hospital nk menunggu lame angka giliran. Opah rasa sape sape yang rajin bawak.mak ataupun bawa nenek untuk pergi checkup kat hospital mesti mengalami kesukaran bila terpaksa tunggu macam orang bodoh jer kat situ nama tak panggil panggil lagi. Memang menyirap darah la kan.

Bayangkan datang pukul 8 untuk appoinment pukul 9. tapi terpaksa tunggu sampai kol 10 bahkan sampai pukul 11 still tak panggil panggil lagi. Tu belom cite lagi pasal kat wad kecemasan. Kalau opah tak cite pon mesti ade antara korang yang mengalami keadaan seperti tu.

Patutnya untuk zaman kita yang moden nie mungkin kita boleh sediakan satu sistem dimana segala maklumat pesakit tu disimpan dalam satu sistem yang berorganisasi. Tak kesah la walau macam mana cara sekalipon kan. So bila kita mendaftar untuk temujanji contohnya. Rekod kita dah ada kat situ. Ok tak kesahla kalau still nk guna kertas sebagai rujukN atau sebagainya. At least rekod.segala history pesakit ada dalam sistem

Ok contohnya dalam kes nenek opah. Dye seorang pesakit diabetes .jantung. Mata juga OnG. So. Kalau contohnya pesakit tu di masukkan dalam wad OnG. Semua history pesakit tu pasal diabetesnyer jantungnya ada dalam maklumat sistem. Jadi sistem tu akan bantu la nak percepatkan urusan nenek opah nie. Tol tak.

Untuk buat sistem macam tu sangat la sukar untuk level dip mcm aku nie. So jalan terbaik aku try la dekat klinik jer kecil kecilan. Korang rase ok tak ekk. Pasal apa. Dye cuma sistem kecik jer untuk membantu klinik tersebut dalam menghadapi maslah seperti kat hospital tu.

Bnyak tak opah membebel nie? hahaha. Pedulik ape aku. Tapi aku harap dengan sistem y aku cuba bangunkan nie boleh membantu dlam pengurusan klinik tersebut. Ok lah. Kalau ade mase opah update lagi sebab memg byk benda y nak diceritakan.

Hari nie aku memang nak maki hamun jer keje.

Ok lah selamat malam and take care korg.

Published with Blogger-droid v2.0.2




    REACTION 
    2 Responses
    1. salam .. bleh bg kteangan lbh x psal sistem nie .. sy btoy2 mmerlukanny .. trma kasih ,


    2. Aishah aEein Says:

      blh x terangkan lebih detail pasal sistem ni?? i need it